Ο Μπαμπάς μου #Babai #OMpampasMou

Μετά τον πρόωρο χαμό της μητέρας του, μοναδικός προστάτης του δεκάχρονου Νόρι είναι ο πατέρας του, ο Γκεσίμ, μαζί με τον οποίο πουλάνε τσιγάρα στους δρόμους του Κοσσόβου τη δεκαετία του 1990. Εξαιτίας της δύσκολης διαβίωσης ο Γκεσίμ προσπαθεί να μεταναστεύσει τη Γερμανία, χωρίς τον γιο του. Όμως υπάρχει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο: ο Νόρι είναι αποφασισμένος να μην μείνει μόνος. 28, 29 & 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ αποκλειστικά στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

%ce%b2%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%b95

Με Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καρλόβι Βάρι, ο πρωτο-εμφανιζόμενος σκηνοθέτης σχεδιάζει το πορτραίτο μιας παιδικής ηλικίας σ’ ένα περιβάλλον αστάθειας. Με κινηματογραφική αναφορά τον Βιττόριο Ντε Σίκα και τον «Κλέφτη Ποδηλάτων» παρακολουθούμε έναν πατέρα που δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία του στο παιδί του, ούτε και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλει ο πατρικός του ρόλος. Αλλά και ένα γιο αποφασισμένο να διαφυλάξει πάση θυσία τη σχέση με τον πατέρα του.

 

 

 

 

Ανεκτίμητο και χαμηλόφωνο. Αμείλικτο – γεμάτο αλήθεια και αγάπη. Χωρίς ψευτιές. Χωρίς ίχνος ναρκισσισμού. Χωρίς παραφωνία.

Επιτροπή 33ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Μονάχου

 

Ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο.

Spiegel

 

 

Ένας διεθνούς βεληνεκούς σκηνοθέτης που θα έπρεπε να γνωρίζετε.

Variety

 

 

Αυτό το κινηματογραφικό ντεμπούτο ενός ταλαντούχου Κοσοβάρου σκηνοθέτη αποδίδεται με εξαιρετική ένταση και μια έφεση στην απεικόνιση της συναισθηματικής πολυπλοκότητας της παιδικής ψυχής.

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι