Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία

Χάρη στην περιέργειά της, η μικρή Μάγια, η μέλισσα και ο φίλος της ο Βίλλυ, θα σώσουν την κυψέλη τους από τον σύμβουλο της άπληστης βασίλισσας και θα δώσουν ένα τέλος στην μακρόχρονη έχθρα ανάμεσα στις μέλισσες και τις σφήκες. 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στους κινηματογράφους!

maya_70x100_f_01

Η μελισσούλα Μάγια μπορεί να βγήκε μόλις απ’ το αυγό της, αλλά είναι ένας μικρός σίφουνας και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υπακούσει στους κανόνες της κυψέλης. Ένας από τους κανόνες αυτούς είναι να μην εμπιστεύεται τις σφήκες που ζουν πέρα από το λιβάδι. Όταν κάποιος κλέβει τον βασιλικό πολτό, όλες οι υποψίες πέφτουν στις σφήκες και η Μάγια μπαίνει στο στόχαστρο ως συνεργός τους. Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι ένα αθώο θύμα και κανείς δεν της συμπαραστέκεται, εκτός από τον καλόκαρδο φίλο της, τον Βίλλυ. Μετά από ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι στην κυψέλη των σφηκών, η Μάγια και ο Βίλλυ θα ανακαλύψουν τον πραγματικό φταίχτη και οι δύο φίλοι τελικά θα καταφέρουν να φιλιώσουν με τους υπόλοιπους κατοίκους του μεγάλου και πλούσιου λιβαδιού.

 

 

Βασισμένο στο παιδικό βιβλίο “Οι περιπέτειες της Μάγια της Μέλισσας”, του Γερμανού συγγραφέα Βάλντεμαρ Μπόνσελς, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1912.

2015. Έγχρωμο. Σκηνοθεσία: Άλεξ Στάντερμαν. Γλώσσα: Ελληνικά. Είδος: Κινούμενα Σχέδια. Διάρκεια: 88’