Με Λένε Τζιγκ #TheyCallMeJeeg #ΜΕΛΕΝΕΤΖΙΓΚ

8 Βραβεία της Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Donatello, μεταξύ των οποίων Καλύτερο Νέου Σκηνοθέτη.

5 Βραβεία στο 73o Φεστιβάλ Βενετίας, μεταξύ των οποίων Καλύτερου Σκηνοθετικού Ντεμπούτου.

Βραβείο Επιτροπής, Φεστιβάλ Ταινιών Φαντασίας Gerardmer.

Μεγάλο Βραβείο Νέου Κινηματογραφικού Είδους, L’Etrange Festival.

<1.000.000 θεατές στην Ιταλία!

#ΜΕΛΕΝΕΤΖΙΓΚ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στους κινηματογράφους #WEIRDWAVE

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ιταλία βρίσκει τον υπέρ-ήρωα της και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και απολαυστικά! – VARIETY

 

O Έντσο, ένας μικροκακοποιός από τις φτωχές συνοικίες της Ρώμης, ανακαλύπτει μετά από ένα παράξενο ατύχημα ότι έχει αναπτύξει υπερδυνάμεις. Αντί όμως να τις χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό, αποφασίζει να προωθήσει την καριέρα του ως σούπερ εγκληματίας, αφού έχει πλέον γίνει άτρωτος, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους βαρόνους της περιοχής. Όταν γνωρίσει την Αλέσια, μια όμορφη αλλά διαταραγμένη κοπέλα που τον ταυτίζει στο παιδικό μυαλό της με τον Τζιγκ το Ατσάλινο Ρομπότ, ένα δημοφιλή χαρακτήρα ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων της δεκαετίας του ’80, ο Έντσο ερωτεύεται.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκαμπριέλε Μαϊνέτι χρησιμοποιεί όλους τους στερεοτυπικούς αμερικάνικους μύθους γύρω από τους σούπερ ήρωες – ο μασκοφόρος εκδικητής, οι υπερφυσικές δυνάμεις, η μάχη ενάντια στο κακό –  για να δημιουργήσει έναν εντελώς made in Italy ρεαλιστικό υπερήρωα, που σάρωσε τα Βραβεία Davide di Donatello, κέρδισε κριτικούς και κοινό με περισσότερους από ένα εκατομμύριο θεατές στην Ιταλία.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ποια ανάγκη υπήρχε για έναν «Ιταλό σούπερ ήρωα»; Παρόλο που είναι αλήθεια πως η Ιταλία δεν είχε ποτέ κάποια παράδοση σε κόμιξ στα οποία μασκοφορεμένοι χαρακτήρες χρησιμοποιούν τις υπερδυνάμεις τους για να αποφασίσουν τη μοίρα του κόσμου, είναι εξίσου αλήθεια πως συμπαθούσαμε αυτές τις ιστορίες. Σαν οπαδός του είδους, νομίζω πως η πλοκή των σούπερ ηρώων είναι σύνθετη και επικίνδυνη. Το να κάνεις μια καλή ταινία σημαίνει, για μένα, να πεις μια ιστορία με πρωτότυπο τρόπο. Και όταν μπαίνεις σε ένα είδος που δεν είναι η περιοχή σου, το ρίσκο να βγει μια φτηνή απομίμηση σε περιμένει στη γωνία. Γι αυτό αποφασίσαμε να μην παραδώσουμε τις περιπέτειες ενός σούπερ ήρωα σε έναν άντρα με μπέρτα και καλσόν. Δεν θα είχαμε έτσι τον χρόνο να πείσουμε το κοινό να αναβάλει τη δυσπιστία του. Έπρεπε να πείσουμε το κοινό από την αρχή. Πώς ακριβώς; Με τις αλήθειες που κατέχουμε, που είναι χειροπιαστές ποικιλοτρόπως στους εύθραυστους χαρακτήρες, οι οποίοι θα χρειαστεί να καθοδηγήσουν το κοινό μέσα από μια ταινία που αργά ανεμίζει μέσα από ένα αστικό παραμύθι φτιαγμένο από υπερδυνάμεις.

 

 

 

 

 

2015. Ιταλία. Έγχρωμη. Γλώσσα: Ιταλικά. Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας. Πρωταγωνιστούν: Κλάουντιο Σανταμαρία, Λούκα Μαρινέλλι, Ιλένια Παστορέλλι. Διάρκεια: 112’