Παιχνίδια Ζευγαριών #NonFiction

Αναλογικό ή ψηφιακό;
Χαρτί ή οθόνη;
Βιβλίο ή ebook;

➔ Όλες οι απαντήσεις στην πιο έξυπνη κομεντί του καλοκαιριού, με τους Ζιλιέτ Μπινός & Γκιγιόμ Κανέ & σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς. 4 ΙΟΥΝΙΟΥ στους κινηματογράφους #WEIRDWAVE

➔ Σύνοψη:

Ένας συγγραφέας δίνει το νέο του  βιβλίο στον εκδότη του, αναμένοντας σχόλια. Το θέμα του βιβλίου είναι οι εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκ των οποίων αφορά τη σχέση ενός συγγραφέα με μια ηθοποιό, που τυχαίνει να είναι η γυναίκα του εκδότη… Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα με την εμφάνιση μιας φίλης του εκδότη. Απιστίες και ψέματα συνθέτουν τον κόσμο των πρωταγωνιστών σε ένα πλαίσιο που αποτελείται από έναν εκδοτικό κόσμο που αλλάζει, με τις νέες τεχνολογίες να ανατρέπουν τις ισορροπίες και διάφορες λογοτεχνικές αφηγήσεις να αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό την αληθινή ζωή των ηρώων.

Ο διανοούμενος του σινεμά, Ολιβιέ Ασαγιάς, συνεργάζεται και πάλι με την μούσα του, Ζιλιέτ Μπινός και τον Γκιγιόμ Κανέ σε μια απολαυστική κωμωδία-σχόλιο για τις συζυγικές σχέσεις που περνάνε κρίση, τις σύγχρονες απρόσωπες και προσχηματικές σχέσεις στον κόσμο των social media, γεμάτη αστείες, αλλά και συγκινητικές σκηνές.

➔ Το σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ο κόσμος μας συνεχώς αλλάζει. Αυτό συνέβαινε πάντα. Η πρόκληση είναι να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη ροή των πραγμάτων και να δούμε ποιο είναι κάθε φορά το διακύβευμα ώστε να αποφασίσουμε αν θα ενστερνιστούμε τις αλλαγές ή όχι. Άλλωστε αυτός είναι εξ’ ορισμού και ο λόγος που υπάρχουν η πολιτική και η προσωπική γνώμη. Η ψηφιοποίηση του κόσμου μας και η αναδιαμόρφωσή του με βάση αλγόριθμους είναι μια τεράστια αλλαγή που μας ξεπερνάει. Η ψηφιακή οικονομία καταπατά θέσφατους κανόνες, ακόμα και νόμους. Επιπλέον θέτει σε αμφισβήτηση όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Η ταινία δεν προσπαθεί να αναλύσει τη λογική πίσω από τις νέες αυτές προκλήσεις, αλλά να καταδείξει τον τρόπο που αυτές μας επηρεάζουν προσωπικά, συναισθηματικά, ακόμα και χιουμοριστικάΟλιβιέ Ασαγιάς.


Παιχνίδια Ζευγαριών / Non Fiction

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Γκιγιόμ Κανέ

Χώρα Προέλευσης: Γαλλία

Διάρκεια: 108’

Είδος: Ερωτική Κωμωδία

Διανομή: Weird Wave